Graafisen suunnittelun työnäytteitä

Tämä portfolio sisältää pienen näkymän suunnittelemaani markkinointimateriaaliin ja grafiikkaan.

 

Esimerkkejä WordPressillä suunnittelemistani ja rakentamistani sivustoista:


Kutsu sähköpostin liitteenksi ja variaatiot sosiaaliseen mediaan:

Suurempi kuva »

A0-kokoinen juliste eurooppalaiseen asiantuntijakonferessiin. Toiveena oli StarWars-tyylinen ja Lego-ukot, mutta ei tunnistettavat henkilöt. Suunnittelin julisteen ja tein itse sekä tähtitaivaspohjan että hahmot.

Suurempi kuva »

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vaalitilaisuuksien ilmoituksia printtilehteen. Suunnittelin ne erottumaan hyvin kirjavalta ilmoitussivulta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Demarinaisten vaaliesite, 40 sivua, eduskuntavaalit 2019. Suunnittelin ulkoasun ja valppaan naishahmon ja tein taiton nostoineen. Tein valokuvista muut piirroskuvat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Eduskuntavaalien ja EU-vaalien markkinontimateriaalia, postikortteja, siemenpusseja ja suukkotarroja.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kolmeen osaan taitettava esite:

Suurempi kuva »

Suurempi kuva »

Koulujen päättäjäistapahtuman pdf-liite ja siitä variaatiot sosiaaliseen mediaan. Messuilla jaossa olleen tiskinutun 1-väripainatus.

Suurempi kuva »

Naisvankilan ilmoitustaululle ilmoitus, joka jaettu kolmeen A4, jotta voivat tulostaa paikan päällä. Valitsin kuvan, joka viestii keväästä, uudesta alusta.

Suurempi kuva »

Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen flaijerin suunnittelin taitettavaksi kahteen suuntaan. Sisällöt ja nostot valitsin isommasta aineistosta. Taitettuna esitteen koko on noin 10 x 10 cm.

Suurempi kuva »

Kansanedustaja Tytti Tuppuraisen monisivuisen vihkomaisen esitteen suunnittelu.

Suurempi kuva »

Lasten kotkatoiminnan markkinointimateriaali: postitse lehtisenä lähetettävä A5-kokoinen kalenteri, johon merkitty tapahtumat ja leirit.

Suurempi kuva »

Demarinaisten hedelmäkaramellien kääreitä. Yhdistyksen flaijeri ja somekuva.

Suurempi kuva »

Suunnittelin demarinaisille uuden käyntikortin. Samaa ilmettä käytin myös A5-kokoisessa postikortissa, johon tein ruusun virkkausohjeen. Virkkasin itse ruusun ja otin vaihekuvat. Miina Sillanpää -juhlavuoden 2016 tunnuksia käytettäväksi nettibannereina ja uutiskirjeessä.

Suurempi kuva »

Uudistin demarinaisten Dooris-jäsenlehden ulkoasun, grafiikan, taitoin lehden ja osan aikaa toimin myös toimitussihteerinä (36 s, 4 krt/v). Tavoitteenani oli helppolukuisuus ja kiinnostavuus. Ideoin ja toteutin kansien grafiikat. Ne vastasivat kulloisenkin lehden teemaa.

portfolio1

Suurempi kuva »

portfolio2

Suurempi kuva »

Bannereita, Facebook-mainoksia ja FB-sivujen otsikkokuvia tapahtumiin ym. Ideointi ja toteutus. Näistä tein lisäksi omat versionsa muihin medioihin ja käyttötarkoituksiin. Joka kuvasta on tehtävä useampi versio uusin sommitteluin, koska kuvakoot ja tekniset vaatimukset vaihtelevat mediasta riippuen. Valokuvat ovat kuvaamiani paitsi kasvokuvat.

portfolio3

Suurempi kuva »

portfolio4
Suurempi kuva »

Suunnittelin Helsingin demarinaisille vaaliesitteen. Kuntavaaleissa on paljon ehdokkaita, joten tein siitä vihkomaisen. Demarinaisten oman ROSA-hopeakorun yhteyteen suunnittelemani esite. Haitarimaisesti taitettava 3-osainen. Suunnittelin nimen, tekstit ja ulkoasun.

portfolio6
Suurempi kuva »

Vaaliesite, taitettava kahteen suuntaan ja lopullinen koko 10 x 10 cm. Suunnittelin yli 20 erilaista rintamerkkiä. Lisäksi ehdokasmerkit. Joistakin merkeistä tuli keräilykappaleita. Ideoin Naisten mies -rintamerkin. Siitä tulikin kaiken ikäisten miesten suosikki messuilla ja tapahtumissa.

portfolio5
Suurempi kuva »

Suunnittelin myös tapahtumailmapalloja. Kuvassa rauhanpallo vasemmalla ylhäällä. Sen rinnalla Lappeenrannassa 2014 pidetyn liittokokouksen ilmettä: suunnittelin ja sovitin tapahtumailmeen näyttämösisustuksesta lähtien kaikkeen aineistoon.

Salin haasteena oli, että mitään ei saanut ripustaa näyttämöseinälle ja esimerkiksi rollupit olisivat olleet liian pieniä salin kokoon nähden. Näyttämön kokoavaksi elementiksi suunnittelin suuren, noin 20-metrisen, ellipsinmuotoisen punaisen maton.

Sen eunoille sijoitin kaksi mustaa nahkasohvaa, joiden taustalla suuret, oranssinsävyiset kukka-asetelmat. Sohvilla ja lattialla runsaasti punaisia ja vihreitä tyynyjä. Näyttämöstä tuli ensi kertaa kokoustaukojen suosituin paikka: yleisö kävi ottamassa siellä kaverikuvia ja ryhmäkuvia. Kokousta oli jopa vaikea saada sen vuoksi jatkumaan! Kokoukseen osallistujat hoitivat käytännössä tapahtuman näkymisen sosiaalisen median kanavissa.

Kuminauhalukollinen A4-kokoinen kansio, jonka kuva-aiheena hyödynsin palaa demarinaisille aiemmin suunnitellusta kuosista.

Rintamerkkejä ja krassin siementen pussi. Suunnittelin joka vuosi uuden ilmeen siemenille, koska välillä jaossa oli esimerkiksi punaista pensaskrassia tai välillä pinkkiä malvikkia.

portfolio7
Suurempi kuva »

Ulpu Iivarin kirjan ulkoasun suunnittelu, taitto ja kuvatoimitus: Pannulappuja ja sosialismia. Ajankuvia Demarinaisten 110-vuotiselta taipaleelta (ISBN 978-952-5916-03-4). Osa uudemmista valokuvista on kuvaamiani, mutta suurin osa on Työväen Arkiston historiallisia valokuvia. Lisäksi tein salapoliisityötä ja kokosin tiedonmuruista havainnollisen infografiikan järjestön vaiheista. Mukana myös puheenjohtajat ja sihteerit kautta aikojen.

Demarinaisten karamellipapereita: hedelmä-, salmiakki- ja vadelmajogurttisuklaakaramellit.

Suurempi kuva »