Kaikki tarinat eivät ala kauniisti – mutta voivat päättyä kauniisti

Viestijän työssäni minua motivoi mahdollisuus tehdä näkymätön näkyväksi. Siinä käytän sanallista ja visuaalista ammattitaitoani. Autan ihmisiä ja yrityksiä näkemään oman ainutlaatuisuutensa ja tuon sen näkyväksi muillekin. Tämän työn ehdoton edellytys on kyky kuunnella herkällä korvalla, havaita helposti piiloon jäävät yksityiskohdat ja asettua toisen asemaan.

Joiltakin saa, mitä sattuu tulemaan. Mutta se piirtää, jolla liitu on!

Olen onnistunut kääntämään kokemukseni voitoksi. Urapolkuni joka vaiheessa näkyy se, kuinka taion näkymättömän näkyväksi.

Arkkitehdin katseeni keskittyi näkemään rakennusten piilevät mahdollisuudet sekä sen kauniin ja hyvän, joka kohteessa on.

Pitää myös osata konkretisoida ne ihmisten toiveet ja tarpeet, joita he ei eivät heti osaa pukea sanoiksi. Vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä yhdistää ne parhaalla mahdollisella tavalla kohteen mahdollisuuksiin.

Taiteilijan silmin katsoessani tarkastelin ja käsittelin asioita, kulttuurisia ja sosiaalisia alitajuisia virtoja, ja tein niitä näkyviksi visuaalisesti ja sanallisesti.

Aivan samalla tavoin viestinnän ammattilaisena pysyttelen taustalla ja piirrän suurta kuvaa. En tee mustaa valkoiseksi, vaan taivutan esiin tarinan parhaat puolet ja näytän mielenkiintoiset näkökulmat. Teen näkymättömän näkyväksi ja saatan sen muiden tietoisuuteen.

Työssäni minulla on aina mukana suuri sydän ja notkea kynä – käytännössä vikkelä hiiri.

Joiltakin saa, mitä sattuu tulemaan. Mutta se piirtää, jolla liitu on!

admin