Minulla on unelma – ja minulla on ongelma

Unelmani on harvinaisen konkreettinen: toivoisin voivani kaataa mökistäni yhden väliseinän. Jos väliseinä poistuisi, niin näkisin omalle pihalleni. En ole gladiaattori ja vaikka olisinkin, niin siinä rytäkässä kaatuisi koko rakennus. Seinän kaato ei ole voimalaji vaan taitolaji.

Mökkiä en ole tosiaankaan tuunannut näinä seitsemänä vuotena eli sisustusblogin ainekseksi siitä ei ole ollut. Pihalle olen ahkerasti näyttänyt lapiota ja se onkin muuttunut haapapöheiköstä puutarhaksi. Ei ihan edeniksi, mutta paljoa ei enää siitä puutu.

Kun tie oli some

Mökki on hankalan muotoinen ja se on rakennettu vuonna 1946. Siihen aikaan oli oltava säästeliäs ja kierrätys oli kunniassa. Tässä kohteessa hyödynnettiin vanhoja hirsiä. Kaksi alinta hirsikertaa oli ollut lahon takia poissa pelistä. Uudelleen kasatuista hirsistä saatiin mökki, jonka huoneet ovat matalat. Ikkuna-aukkot olisivat jääneet liian matalalle, joten niitä oli ollut pakko sahata korkeammiksi. Ikkunan yläpuolelta irti sahatuilla hirrenpätkillä tukittiin alaosaan jääneet reiät, sillä pokat ja karmi pysyivät tietenkin entisen kokoisina.

Tuohon aikaan ei ollut somea, joten sosiaalisen havainnoinnin ja seurannan takia oli tärkeää nähdä tie ja sen kulkijat. Sen takia pääikkunat avautuvat tien suuntaan. Tieto kulki ja levisi hyvin, etenkin, kun mökissä sijaitsi myös kylän puhelinkeskus.

Mökkitieni oli Tiedon Valtatie jo keskiajalla. Se on osa alkuperäistä Suurta Savontietä. Varhaisin maininta siitä on vuonna 1556 laaditussa kestikievarien luettelossa. Keskiajalla Suuri Savontie oli polku- ja ratsutie, mutta 1700-luvulla sitä alettiin kunnostaa vaunutieksi.

Kaupungistumisen ja globalisaation ensi henkäykset kulkivat siis porttini ohitse jo keskiajalla. Kehitys kehittyy ja nykyisin siinä kulkee myös valokuitukaapeli.

Silti naista nakertaa

Luonnonlapsena minulle on tärkeää, että oleskelutilasta on näköyhteys pihalle ja luontoon. Syksyllä ja huonommilla ilmoilla sen puutteen huomaa selvimmin. Silloin en jaksaisi napottaa ulkona nauttimassa luonnonvoimien temmellyksestä.

Ongelma on se, että olen pätkätyöläisenä ei lainaa saa. Monitoiminaisena pystyn tekemään yhtä sun toista, mutta en helkkarissa heiluttamaan  moottorisahaa. Jossakin menee raja. Sen takia urakka pitää antaa ammattilaiselle.

Parviälyssä on voimaa ja siksi pyydän teiltä vinkkejä viestinnän asiantuntijan piilotyöpaikoista, niin autatte naista mäessä kohti kokoaikatyötä ja kokoaikapalkkaa.

Keikautetaan yhdessä seinä pois!

 

admin

One Comment

  1. Kiitos tarinasta rakas ystävä ❤ Toivon sydämestäni, että saat / löydät töitä. Sinulla in osaamista ja taitoa vaikka toisille jakaa.

Comments are closed.